Hogyan válasszak egyetemet?

Ha már tudod milyen szakon szeretnél tanulni, választanod kell melyik egyetemen tanulj. Természetesen most is próbálj meg minél több információt begyűjteni. Hol? Hogyan?

1, Felvi tájoló
Minden szak leírásánál megtalálod, hogy az elmúlt években mely egyetemeken indítottak számodra érdekes képzéseket.

2, Diploma 2015 – HVG kiadvány
A minden évben novemberben megjelenő az újságárusoknál megvásárolható kiadvány a Felvi tájolóhoz hasonlóan tartalmazza, hogy mely egyetemeken indítottak számodra érdekes képzéseket de ezenkívül nagyon sok szempont szerint rangsorolja is a képzési helyszíneket.

3, Találj valakit, aki szintén ugyanazon az egyetemen hallgatja az általad választott szakot!

Kérdezd meg erről az ismerőseidet, a faktos tanárodat, érdeklődhetsz az igazgató helyettesi irodában is, böngészd facebook profilokat, ha kitartó vagy előbb utóbb találsz egy öregdiákot, aki ott tanul, ahol te is szeretnél. Ne feledd, nála több és pontosabb információkat senki nem adhat, megéri a felkutatásába fektetett energia! Ha megtaláltad azt, aki segíthet, és írsz neki, ne feledd:
– rövid és konkrét kérdéseket tegyél fel,
– ne rohand le, egyszerre ne akarj túl sok mindent megtudni,
– az is eredmény ha elkezdődik egy beszélgetés köztetek,
– gondolj arra, hogy sok öregdiák szívesen segít neked – egy licistának – ismeretlenül is, főleg ha ez nem kerül egyszerre sok energiájába.

4, Böngészd végig az egyetem honlapját!

6, Ülj be egy-két előadásra!
Miért is ne?! A legtöbb egyetemen ezt minden külön engedély nélkül megteheted. Érdekes lesz! Vagy unalmas, de az is jelent valamit.