Intézmény

De akik az ÚRban bíznak, erejük megújul,
szárnyra kelnek, mint a sasok,
futnak, és nem lankadnak meg, 
járnak, és nem fáradnak el."

/Ezs. 40,31/

Kedves Látogatók!

Az iskola mottójával üdvözlöm Önöket a Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium, Általános iskola és Óvoda honlapján.

Több mint 800 gyermek és 100 felnőtt közössége a miénk. 2015-ben ünnepeltük a Győri Evangélikus Gyülekezet fenntartásában működő óvodánk, 2016-ban az iskolánk újraindításának 25 éves évfordulóját. Az iskola története, mely szorosan összefonódott a gyülekezet sorsával, több évszázadra nyúlik vissza. Erről bővebben az iskola történetében tájékozódhatnak.  Olvasóink a menüpontok alatt számtalan információval találkozhatnak, például közösségi életünkről, eredményeinkről, képzéseinkről. A továbbtanuló maturandusaink számára külön rovatot indítottunk, melyben hasznos információkat találhatnak a fiatalok pályaválasztásáról, felvételi lehetőségekről.  A 2016 tavaszán először megjelenő digitális újságunk is elérhetővé vált már honlapunkon.

 Az intézményünk sok szempontból különleges. Különleges, hiszen a rendszerváltás után elsők között nyitotta meg kapuit az egyházi intézmények sorában. Különleges, mert 3 éves kortól 18 éves korig nevelheti a gyermekeket. Különleges, mert közösségünknek nem csupán a gyermekek, hanem családjaik is tagjai. Különleges, mert a gyermekeket Isten kezéből az ő ajándékaként fogadjuk. Különleges azért is, mert sajátos hangulata van. Patinás, ugyanakkor modernül megújuló épületeinkben a hagyományainkhoz ragaszkodó, de minden új iránt is nyitott, derűs légkör jellemzi az egymás közötti kommunikációt a tanítási órákon éppúgy, mint a rendezvényeinken.

Egyfajta védettséget, békességet, nyugalmat és biztonságot jelent ehhez a közösséghez tartozni, hiszen a közösség ereje az egymás iránt megnyilvánuló szeretet formájában gyökerezik.

Honlapunk látogatói közé várunk mindenkit, akinek fontos az a szolgálat, melyet gyermekeinkért, tanítványainkért teszünk. Várjuk volt diákjaink látogatását is, hiszen az újraindulás óta közel 1200-an hagyták már el az intézményt. Néhány éve sokukat szülőként is köszönthetünk óvodánkban és iskolánkban.

Isten áldását kérem kicsikre és nagyokra, az értük dolgozó szülőkre és pedagógusokra, valamint mindenkire, aki imádságban hordozza és szeretettel veszi körül óvodánkat és iskolánkat.

Hallgatóné Hajnal Judit

igazgató