óvoda

Igazgató: Kolarovszki Zoltán
Igazgató lelkész: Csorba János
Óvodavezető: Tóthné Szebeni Gyöngyi
Fenntartó: Győri Evangélikus gyülekezet
Alapítás éve: 1992

A Péterfy Sándor Evangélikus Óvoda az Általános Iskolával és Gimnáziummal együtt, közös igazgatásban működik a Rába partján több évszázada épült Insula Lutherana épületegyüttesben.

Intézményünk szellemisége és pedagógiája az evangélikus egyház tanításain alapul. Szeretetteljes környezetben, az elfogadás és befogadás elvét betartva, az ökumené szellemében neveljük a ránk bízott gyermekeket.

  • Óvodánk 140 férőhellyel, 5 vegyes életkorú csoportban, teljes kihasználtsággal működik.
  • Az intézményünkben folyó nagyszabású építkezés eredményeként, 2016 szeptemberében már az új óvoda épületében fogadjuk kisóvodásainkat.
  • Az igényesen és praktikusan felszerelt csoportszobák,- amelyek galériával és bordásfalakkal is fel vannak szerelve- barátságos, családias teret biztosítanak a gyermekeink számára.
  • A tornaszoba- az iskolai tornateremmel kiegészülve- kiváló lehetőséget nyújt a rendszeres mozgásra és a különböző mozgásfejlesztő tevékenységekre.
  • Az építkezés miatt korlátozott méretű az udvarunk használhatósága, ezért a mindennapos levegőzést, és a szabadban folyó játékot külső, biztonságos helyszíneken valósítjuk meg.
  • Óvodánkban saját logopédus és fejlesztőpedagógus foglalkozik a gyermekekkel. Kiemelt fontosságúnak tartjuk a gyermekek mozgásfejlesztését és a sokszínű, változatos mozgástevékenységek biztosítását, ezért Ayres-tornát és játékos Gyermektornát szervezünk az azt igénylő gyermekek számára.
  • Védőnő és fogápolási asszisztens rendszeresen látogatja óvodánkat, ezzel is segítve egészségnevelő munkánkat.
  • Óvodai nevelésünket az „ÓVODAI NEVELÉS JÁTÉKKAL, MESÉVEL” akkreditált pedagógiai program alapján végezzük.

Szándékunk, hogy az Óvodánk vonzó otthona legyen a benne megvalósuló keresztyén életnek. Küldetésünk, hogy a szülői házzal feltárjuk, megértsük, vezessük Isten ránk bízott ajándékát, szüleinek legdrágább kincsét, a gyermeket. Mindezt biztonságos, derűs, kiegyensúlyozott, szeretetteljes, tevékenységre serkentő nevelői légkörben, ahol a keresztyén világnézet, világkép és értékrend érvényesül. Meggyőződésünk, hogy biztonság és szeretetkapcsolat nélkül nem létezik nevelés, különösen nem 3-6 éves korban.

Gyermekeinket sok-sok mesével, verssel, dallal és zenével, rengeteg szabad játékkal és csipetnyi tudománnyal vezetjük személyiségük harmonikus kibontása felé.

Tiszteletben tartjuk a családi nevelés meghatározó szerepét, ugyanakkor számítunk együttműködésükre is.

Az Insula Lutherana nagy beruházás keretében 2016.06.10-én ünnepélyes keretek között átadásra került ÚJ ÓVODA épületünk.

Igényesen kialakított, családias környezetben, az eddig megszokott szellemiséggel várjuk, és  fogadjuk a kisgyermekeket.